Окупанти не змогли просунутися вглиб України на східному напрямку - ООС

Окупанти не змогли просунутися вглиб України на східному напрямку - ООС

Укрінформ
Російські окупаційні війська станом на 20.00 продовжують обстрілювати позиції ЗСУ вздовж усього кордону, підрозділи ЗСУ чинять запеклий опір.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС.

«Станом на 20:00 ситуація у Донецькому оперативному районі напружена, але контрольована Об’єднаними силами. Тривають обстріли зі сторони російсько-окупаційних військ. Усі військові підрозділи чинять запеклий опір російській навалі, а українські воїни демонструють безпрецедентну мужність та героїзм. Об'єднані сили змогли зірвати кремлівський план швидкого наступу», - йдеться в повідомленні.

Як наголосили в пресслужбі, незважаючи на численні атаки ворога, авіацію, артилерійські та ракетні удари, а також велику кількість броньованої техніки, ворог не зміг просунутися вглиб України на східному напрямку. Українським військовим вдалося відбити атаки, відстояти та утримати всі ключові населені пункти та об'єкти інфраструктури.

У штабі ООС також повідомили, що на Луганському напрямку протягом дня найзапекліші бої точилися за Щастя, Станицю Луганську, Лобачеве, Біловодськ, Старобільськ. У боях за Щастя знищено два ворожі танки, захоплено танк і одну ЗУ-23-2.

У районі окупованої Сентянівки українські артилеристи зупинили вогнем ворожу змішану колону броньованої техніки, "Градів" і автомобільної техніки.

На Донецькому напрямку найгарячіше було в районах населених пунктів Новотроїцьке, Новогнатівке, Павлопів та Піщевик.

«Станом на зараз нових спроб прориву противника не зафіксовано, спостерігається зменшення вогневої активності на деяких напрямках», - повідомили в пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, лідер країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі.

Близько 4-ї години ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-