Російські диверсанти хотіли вчинити теракт на Чорнобильській АЕС – ОП

Російські диверсанти хотіли вчинити теракт на Чорнобильській АЕС – ОП

Укрінформ
Декілька диверсійно-розвідувальних груп Російської Федерації хотіли вчинити терористичний акт на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив на брифінгу в ОПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є також оперативні дані, що декілька ДРГ Російської Федерації хотіли вчинити терористичний акт на Чорнобильській атомній електростанції. Цим самим спричинити потужну екологічну катастрофу", – сказав він.

За словами Подоляка, такі наміри Росії суттєво змінюють картину того, що відбувається в Україні.

"Зрозуміло, що Росія не просто хоче повалити уряд у країні чи замінити його на будь-яких маріонеткових виконавців. Вона хоче спричини максимальні руйнування в Україні і навіть руйнування екологічного характеру", – вважає речник керівника ОПУ.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

За інформацією радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка, окупаційні війська увійшли з боку території Білорусі до зони Чорнобильської АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-