Москва висунула ультиматум: нейтральний статус України

Москва висунула ультиматум: нейтральний статус України

Укрінформ
Росія готова вести переговори з керівництвом України про нейтральний статус країни та відмову від розміщення на її території озброєнь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова.

"Президент (Путін - ред.) сформулював своє бачення того, чого б ми чекали від України для того, щоб концептуальні "червоно-лінійні" проблеми були вирішені. Це нейтральний статус, це відмова від розміщення озброєнь. Тут питання, чи готове керівництво України на це", - сказав Пєсков.

На уточнююче питання, чи готова зараз Росія поспілкуватися з керівництвом України на цю тему, Пєсков відповів: "Якщо керівництво України готове про це говорити".

Раніше прессекретар Кремля заявив, що в Україні начебто йде не війна, а "спецоперація", мета якої – "зачистити Україну від нацистів, пронацистськи налаштованих людей та ідеологій".

Як повідомляв Укрінформ, глава держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та почала війну. Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується військовий стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-