Українські військові дають гідну відсіч спробам прорвати кордон, ситуація контрольована - Залужний

Українські військові дають гідну відсіч спробам прорвати кордон, ситуація контрольована - Залужний

Укрінформ
Сили оборони України дають гідну відсіч спробам загарбників прорвати кордон, ситуація контрольована.

Про це у Фейсбуці заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, передає Укрінформ.

Залужний нагадав, що 24 лютого о 5.00 збройні сили РФ розпочали інтенсивні обстріли українських підрозділів на сході, завдали ракетно-бомбових ударів по аеродромах у Борисполі, Озерному, Кульбакиному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах ЗСУ. Водночас агресор розпочав артилерійські обстріли території та населених пунктів України вздовж державного кордону та на межі з тимчасово окупованим Кримом.

«Сили оборони держави, користуючись правом на самооборону відповідно до ст.51 Статуту ООН, дають гідну відсіч спробам противника прорвати кордон. Ситуація контрольована. Російські війська зазнають втрат», - наголосив головнокомандувач.

За його словами, в районі проведення ООС збито 5 літаків ВКС РФ та 2 вертольоти, підбито 2 танки, знищено кілька вантажівок ЗС РФ.

«Верховний Головнокомандувач Збройних сил України віддав наказ завдавати максимальних втрат загарбникам... Ми на своїй землі і не здамо її!» - наголосив Залужний.

Як повідомляв Укрінформ, близько 5.00 державний кордон України на ділянці з Російською Федерацією та Республікою Білорусь зазнав атаки з боку російських військ. Атаки на прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску відбуваються із застосуванням артилерії, важкої техніки та стрілецької зброї. Це відбувається в межах Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Житомирської областей. Крім того, атака відбувається з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму.

Фіксується й робота диверсійно-розвідувальних груп противника.

Станом на 7.00 в Генштабі ЗСУ повідомили, що ЗСУ збили 5 літаків та 1 гелікоптер ЗС Російської Федерації.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко поінформував, що у Подільську Одеської області внаслідок бомбардування у військовій частині 0173 шестеро загиблих, семеро поранених і 19 є безвісти зниклими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-