США і союзники оголосять про санкції проти Росії в четвер – Байден

США і союзники оголосять про санкції проти Росії в четвер – Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден виступив із заявою з приводу військового вторгнення РФ в Україну, у якій назвав «неспровокованою» агресію Росії та наголосив, що Сполучені Штати й союзні країни оголосять рішучу відповідь у четвер.

Текст заяви оприлюднений на офіційному сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Молитви всього світу сьогодні – з народом України, який зазнає неспровокованого та невиправданого нападу російських військ. Президент Путін обрав умисну війну, яка призведе до катастрофічних втрат і людських страждань»,- наголосив глава Білого дому.

Він підкреслив, що в цій ситуації лише Росія несе відповідальність за смерті й руйнування, які принесе цей напад, а Сполучені Штати, їхні союзники та партнери відповідатимуть єдиним і рішучим чином.

Читайте також: США готують резолюцію до Радбезу ООН щодо нападу Росії на Україну

«Світ притягне Росію до відповідальності»,- наголосив Байден.

Він повідомив, що стежитиме за розвитком ситуації з Білого дому і надалі отримуватиме всю нову інформацію від своєї команди з питань національної безпеки.

«Вранці я зустрінуся зі своїми колегами з G7, а потім звернуся до американського народу, щоб оголосити про подальші наслідки, які Сполучені Штати, наші союзники та партнери запровадять проти Росії за цей непотрібний акт агресії, спрямований проти України та глобального миру й безпеки», - наголосив президент США.

Він також зазначив, що Сполучені Штати координуватимуть свої дії із союзниками по НАТО, «щоб забезпечити сильну, єдину відповідь», яка стримає будь-яку агресію проти Альянсу.

«Сьогодні ми з Джилл молимося за хоробрих і гордих людей України», - зауважив президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-