Бойовики системно атакують газопроводи на лінії зіткнення - Вітренко

Бойовики системно атакують газопроводи на лінії зіткнення - Вітренко

Укрінформ
Окупаційні війська системно обстрілюють об'єкти газової інфраструктури, які розташовані поблизу лінії розмежування.

Про це на брифінгу заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Окупанти системно атакують об'єкти газової інфраструктури на лінії зіткнення. Ми робимо все можливе, щоб відремонтувати те, що можна відремонтувати, щоб не було жертв і не було довготривалого припинення газопостачання у ті регіони», - сказав Вітренко.

Зокрема, атаку на газову інфраструктуру Укргазвидобування Вітренко назвав прицільною. При цьому, за його словами, наразі немає можливості розпочати ремонт на пошкодженому об'єкті через продовження обстрілів.

Щодо ситуації в Новолуганську Донецької області Вітренко зазначив, що аварія на зовнішніх газових мережах локалізована, газопостачання домогосподарств поступово поновлюється. Крім того, окупанти поцілили у розподільний газопровід Луганськгазу у селі Врубівка, внаслідок чого без газопостачання залишилося 96 приватних будинків та 70 квартир. Наразі на цьому об'єкті тривають відновлювальні роботи.

Читайте також: Луганська ТЕС горить, у районі Щастя йдуть бої

Як повідомлялося, російські окупаційні війська станом від початку доби 22 лютого 47 разів порушили режим припинення вогню в районі ООС.

Через обстріли 21 лютого ПАТ «Донецькоблгаз» припинив газопостачання близько 200 домогосподарств у Новолуганському Донецької області. На Луганщині з боку тимчасово окупованої території була обстріляна установка комплексної підготовки газу АТ «Укргазвидобування». Через обстріл припинене газопостачання села Лобачеве.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-