Луганська ТЕС горить, у районі Щастя йдуть бої

Луганська ТЕС горить, у районі Щастя йдуть бої

Фото, відео
Укрінформ
У районі Луганської ТЕС і контрольного пункту в'їзду-виїзду "Щастя" триває бій.

Як передає Укрінформ, про це фонд "Повернись живим" повідомляє у Твіттері.

У районі Щастя продовжуються бої. "Станом на 16:45 в районі Луганської ТЕС та КПВВ "Щастя" тривають перестрілки зі стрілецької зброї, крупнокаліберних кулеметів та артилерії. Пожежа на електростанції дещо вщухла", - ідеться в повідомленні.

Пожежа на електростанції дещо вщухла.

За повідомленням ДТЕК Луганська ТЕС у Фейсбуці, унаслідок ворожих обстрілів був пошкоджений трансформатор зв’язку, у результаті чого на території ТЕС виникла пожежа. Пожежу неможливо локалізувати через обстріли.

Фото: Фонд Повернись живим

Також внаслідок обстрілів були пошкоджені будівлі учбового корпусу, кисневої станції та блоків №10 і №15.

Наразі на станції перебувають лише ті співробітники, присутність яких критично необхідна для її роботи. Усі інші працюють у віддаленому режимі.

Співробітники, які залишились на станції, евакуйовані у бомбосховище.

Читайте також: На Луганщині ремонтна бригада газової служби потрапила під обстріл окупантів

Сьогодні вранці були подані заявки на встановлення режиму тиші, щоб відновити лінії електропередач та енергопостачання для жителів Щастя і прилеглих населених пунктів Луганської області.

"На жаль, ситуація залишається критичною. Станом на зараз існує серйозна небезпека життю та здоров’ю співробітників. Станція може зупинитися без можливості відновлення роботи", - повідомили в ДТЕК.

Як зазначається, Луганська ТЕС є найбільшим виробником електричної енергії в Луганській області та єдиним виробником теплової енергії для споживачів міста Щастя.

Читайте також: Обстріл Щастя пропонують визнати надзвичайною ситуацією державного рівня

Від надійної роботи станції залежить енергозабезпечення стратегічних підприємств та об’єктів критичної інфраструктури, шкіл, дитсадків, медичних установ тощо, а також теплозабезпечення жителів Щастя.

Як повідомляв Укрінформ, на лінії розмежування в Донецькій області через обстріли окупантів знеструмлені 15 населених пунктів, та ще один – частково. 21 лютого були пошкоджені газопроводи в селищі Новолуганське, унаслідок чого без газопостачання залишилося 200 абонентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-