СБУ перехопила розмови терористів про провокації та обстріли мирних людей в ОРДЛО

СБУ перехопила розмови терористів про провокації та обстріли мирних людей в ОРДЛО

Аудіо
Укрінформ
Служба безпеки України перехопила розмови бойовиків незаконних утворень в ОРДЛО, які днями здійснювали обстріли мирного населення Донецької та Луганської областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

"Співробітники СБУ отримали розмови бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР", які у лютому 2022 року почали ескалацію подій на Донбасі", - ідеться у повідомленні.

На оприлюднених записах чути, як терористи та жителі тимчасово окупованих територій між собою зізнаються, що самі влаштовують провокації та обстрілюють мирне населення. Вони обговорюють накопичення російських військ, у тому числі залучення чеченців "полку Кадирова". Бойовики дивуються, що сили ЗСУ не ведуться на провокаційні обстріли та розповідають, що самі ж бойовики влучили "в будку в Росії" (пізніше ФСБ назвала це "обстрілом прикордонного пункту РФ у Ростовській області"). Також вони підтверджують, що їхні снаряди потрапили у Луганську ТЕС (унаслідок чого місто Щастя залишилося без електро-, водо- і теплопостачання).

"Вказані розмови вдалося отримати у ході контррозвідувальної роботи СБУ, яка ведеться для відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях", - підкреслили у спецслужбі.

Читайте також: Росіяни планували підпалити церкви у Харкові - СБУ перехопила розмову терористів

Матеріали розсекретили і оприлюднили із дозволу слідчих СБУ, щоб показати, "хто насправді відповідальний за нагнітання ситуації на сході України".

Як повідомляє Укрінформ, 21 лютого у Державній прикордонній службі України назвали фейком заяву силових структур Росії про диверсійно-розвідувальну групу, яка начебто порушила російський кордон з боку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-