Росія розмістила в ОРДЛО ще 134 одиниці військової техніки

Росія розмістила в ОРДЛО ще 134 одиниці військової техніки

Укрінформ
За минулу добу зафіксували розміщення 134 одиниць військової техніки збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованій території України з порушенням Мінських домовленостей.

Про це повідомляє пресслужба операції Об’єднаних сил у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Протягом минулої доби виявлено та зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 134 одиниці військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей”, - ідеться в повідомленні.

За даними української сторони СЦКК, у зоні дій так званого «1 армійського корпусу» розміщено 5 одиниць озброєння та військової техніки, у зоні дій так званого «2 армійського корпусу» - 129 одиниць.

Читайте також: Євросоюз не бачить підстав для заяв ватажків ОРДЛО про можливість наступу ЗСУ - Боррель

Серед переліченої техніки - буксирувані гаубиці, РСЗВ, самохідні гаубиці, танки, ЗРК, буксова на протитанкова гармата, ББМ.

Також у пресслужбі ООС розповіли, що робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях регулярно супроводжується перешкодами з боку збройних формувань РФ.

Зазначається, що на блокпосту збройних формувань приблизно за 3 км від Петрівське представник збройних формувань відмовив патрулю місії у проході до ділянки розведення у районі Петрівське, а на блокпосту біля Зайченка двоє озброєних представників збройних формувань заборонили місії проїзд у напрямку Пікуз та Саханка.

“Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки задля створення умов подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення”, - поінформували в ООС.

Водночас підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії РФ.

Читайте також: Поетапний сценарій для ОРДЛО детально розписаний у Москві – Данілов

“ЗСУ дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян”, - підкреслили в ООС.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу окупанти 136 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Загинули двоє українських військовослужбовців. Четверо бійців зазнали поранень, ще один військовослужбовець отримав бойове травмування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-