Виробництво комплексів «Нептун» триває, ракетна програма зараз на розгляді РНБО – Резніков

Виробництво комплексів «Нептун» триває, ракетна програма зараз на розгляді РНБО – Резніков

Укрінформ
КБ «Луч» продовжує роботу з виробництва ракетних комплексів «Нептун», які суттєво посилять спроможності ЗСУ. Крім того, в РНБО на затвердженні знаходиться ракетна програма України на 10 років, яку незабаром запропонують на розгляд уряду.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр оборони Олексій Резніков, відповідаючи на запитання щодо ситуації з відновленням програми з виробництва ракетних комплексів «Нептун», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо програми «Нептун», її не треба відновлювати, вона є і працює. І на сьогодні я персонально був на нашому підприємстві «Луч», спілкувався з керівником підприємства. Тому немає жодних проблем з цією програмою. По-друге, розроблена ракетна програма, яка передбачає її розвиток в Україні на 10 років з фінансуванням близько 250 млрд на ці 10 років. Сьогодні вона знаходиться на розгляді ... РНБО, і потім вона буде запропонована на затвердження уряду. І на підставі цього готуватиметься відповідна цільова програма, яка буде затверджена», - повідомив Резніков.

Він додав, що після затвердження відповідної цільової програми стане зрозуміло, в який рік скільки коштів необхідно виділити з державного бюджету.

Читайте також: Резніков: Дві тисячі тонн оборонної допомоги – це ще далеко не кінець

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого року командувач ВМСУ Олексій Неїжпапа повідомляв, що перший дивізіон «Нептунів» національний флот має отримати вже у І кварталі 2022 року. Всього ЗСУ планують замовити в ДККБ «Луч» три дивізіони таких комплексів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-