Через обстріли на Луганщині відкрили кримінальні провадження

Через обстріли на Луганщині відкрили кримінальні провадження

Укрінформ
Правоохоронці відкрили кримінальні провадження через обстріл освітніх закладів та будинків у Луганській області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

“Прокурорами управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури розпочато кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни”, - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, 17 лютого близько 9:00 окупанти обстріляли з артилерії Станицю Луганську. Пошкоджено будівлю дитячого садка “Казка” та будинок місцевого жителя. Від обстрілу постраждали освітні працівники, що перебували у приміщенні дитсадка. Правоохоронці евакуювали дітей до підвального приміщення.

Читайте також: Окупанти під час обстрілу Станиці влучили у дитсадок, є постраждалі

Крім того, близько 11:00 ворог відкрив артилерійський вогонь по мирних жителях одного із селищ Попаснянської територіальної громади Луганської області. Пошкоджено житловий будинок та будівлю навчального закладу, в якому на момент обстрілу перебували 30 учнів та 14 співробітників.

Також один зі снарядів пошкодив газомережу населеного пункту. На даний час без газопостачання залишилося 70 квартир в багатоповерхівках та 96 приватних будинків.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого в зоні проведення операції Об’єднаних сил станом на 11:00 російсько-окупаційні війська 29 разів порушили режим припинення вогню.

Фото: ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-