Окупанти сьогодні 29 разів порушили «тишу», поранений боєць ЗСУ

Окупанти сьогодні 29 разів порушили «тишу», поранений боєць ЗСУ

Укрінформ
Сьогодні в зоні проведення операції Об’єднаних сил станом на 11:00 російсько-окупаційні війська 29 разів порушили режиму припинення вогню, 27 з яких - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ООС повідомляє у Фейсбуці

"З особливим цинізмом російські окупаційні війська здійснили обстріл населеного пункту Станиця Луганська, що на Луганщині. З важкого артилерійського озброєння калібру 122 мм терористи випустили 32 снаряди. Пошкоджено споруду дитячого садочка, де в цей час перебували діти. Також ушкоджень зазнала й комунальна інфраструктура – половина населеного пункту залишилася без електроживлення", - ідеться в повідомленні.

За попередніми даними, внаслідок обстрілу троє працівників дитсадка отримали контузії.

Військовослужбовці Об’єднаних сил оперативно евакуювали дітей та вихователів в укриття.

Читайте також: Окупанти обстріляли два села неподалік Щастя, пошкоджена лінія електропередач

По околицях Новотошківського російські найманці тричі відкривали вогонь з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Водяного окупанти обстрілювали позиції українських захисників з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та автоматичних станкових гранатометів.

У напрямку Трудівського ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм.

В напрямку Старогнатівки – з мінометів калібру 120 та 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В напрямку Старого Айдара та Мар’їнки - з мінометів калібру 120 мм. В напрямку Південного, Майорська – з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів. В напрямку Лобачевого – з мінометів калібру 82 мм. В напрямку Новоселівки Другої - з протитанкових ракетних комплексів В напрямку Луганського – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм. В напрямку Мар’їнки – з мінометів калібру 120 мм. В напрямку Світлодарська – з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів.

Читайте також: Окупанти з початку доби двічі обстріляли позиції ООС, околиці Причепилівки - з артилерії

В напрямку Троїцького – з озброєння танка, мінометів калібру 120 мм та 82 мм. В напрямку Попасної – зі станкових протитанкових гранатометів. У напрямку Зайцевого - з автоматичних станкових гранатометів. В напрямку Невельського - з мінометів калібру 120 мм. У напрямку Шумів - з мінометів калібру 120 мм. У напрямку Новозванівки – з артилерії калібру 152 мм, у напрямку Травневого - з мінометів калібру 120 мм, у напрямку Станиці Луганської - з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів. У напрямку Аівдіївки - з мінометів калібру 120 мм, у напрямку Пісків - з мінометів калібру 82 мм.

Унаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – середньої важкості.

За попередньою інформацією, в наслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ поранено двох цивільних осіб.

Противник продовжує використовувати свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних сил України в обстрілах цивільного населення, приховуючи цим власні підступні дії.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь з метою припинення вогневої активності противника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-