Рада планує вдосконалити процедури оборонного планування

Рада планує вдосконалити процедури оборонного планування

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт та внесла зміни до деяких законодавчих актів України з питань національної безпеки і оборони.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосували 317 народних обранців.

Нормативний акт був розроблений з метою удосконалення процедур оборонного планування з урахуванням досвіду держав-членів НАТО і держав-членів Європейського Союзу. Зокрема, документом передбачено уточнення положень законів України “Про національну безпеку України” та, “Про оборону України” щодо змісту оборонного огляду та мети його проведення; удосконалення процедур оборонного планування з урахуванням досвіду держав-членів НАТО і держав-членів Європейського Союзу, а також переліку та змісту документів оборонного планування.

Як наголошувалось в пояснювальній записці до законопроєкту, реалізація закону не потребуватиме додаткового фінансування з державного чи місцевого бюджетів. Цей закон має набрати чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте також: Раді пропонують збільшити оборонні видатки на 11,6 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки погодив зведений трирічний план закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення за закритими закупівлями на 2022-2024 роки. Згідно із Законом “Про оборонні закупівлі”, план - це перелік (номенклатура) та обсяги товарів, робіт і послуг оборонного призначення для кожного державного замовника, що постачаються (закуповуються) за закритими закупівлями, а також обсяг коштів, передбачений на зазначені цілі на плановий і наступні за плановим два бюджетні періоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-