ЗСУ не допустять провокацій на лінії зіткнення - головнокомандувач

ЗСУ не допустять провокацій на лінії зіткнення - головнокомандувач

Укрінформ
Командування ЗСУ чітко розуміє, що ворог може вдатися до провокацій на лінії зіткнення, але українські військові не допустять загострення ситуації.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі «Свободи слова» на ICTV заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, відповідаючи на запитання про ймовірні провокації з боку ОРДЛО, якими може скористатися Росія.

«У противника завжди в запасі може бути безліч приводів, які можуть стати «casus belli». Це чудово розуміємо. Але хочу сказати, що ми в очікуванні таких провокацій близько восьми років, різне вже бачили. І головне в цій ситуації, щоб нам не допустити ці провокації, - треба бути уважними до того, що відбувається і безпосередньо на лінії зіткнення», - наголосив Залужний.

Він нагадав про нещодавні вибухи в Донецьку, в яких намагались звинуватити ЗСУ. Однак швидка реакція командування та заяви вищого військового керівництва цю ситуацію нівелювали.

Читайте також: Залужний: Фіксуємо переміщення військ РФ на кордоні, але не збільшення

Залужний наголосив, що для командування першочергово стоять завдання контролю за ситуацією, швидкого аналізу та оперативного реагування.

«Ми самі маємо розуміти що ми не можемо допустити тих чи інших дій, які можуть провокувати загострення ситуації. Це на піку нашої уваги», - запевнив головнокомандувач.

Нагадаємо, 12 лютого, низка проросійських каналів повідомила про вибух, який нібито стався в центрі окупованого Донецька.

Читайте також: Масові вишколи резервістів та сил тероборони почнуться з березня - Залужний

У зв'язку з цим у пресслужбі ООС наголосили, що Збройні сили України дотримуються режиму припинення вогню, не планували і не здійснювали жодних обстрілів, у тому числі у напрямку Донецька. Спостерігачі ОБСЄ також підтвердили, що не фіксували жодних обстрілів з боку ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-