Британія відкликає своїх співробітників СММ ОБСЄ в Україні

Британія відкликає своїх співробітників СММ ОБСЄ в Україні

Укрінформ
Уряд Великої Британії прийняв рішення відкликати британських співробітників СММ ОБСЄ в Україні та уважно стежить за розвитком ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у неділю CNN речник Міністерства закордонних справах і справ співдружності націй та розвитку Великої Британії.

"Відповідно до наших зобов’язань з вияву турботи, ми прийняли рішення відкликати відряджених співробітників Великої Британії до СММ ОБСЄ. Ми триматимемо це під пильною увагою. Ми дуже серйозно ставимося до безпеки наших співробітників", - заявив речник Форин-офісу.

Як відомо, раніше у неділю агентство Reuters з посиланням на очевидців повідомило, що американський персонал СММ ОБСЄ виїжджає з Донецька. Водночас з повідомлення агентства не зрозуміло, чи мова йде про повний від’їзд спостерігачів США з тимчасово окупованого росіянами міста чи лише про чергову ротацію.

Укрінформ звернувся за роз’ясненнями з цього приводу до СММ ОБСЄ в Україні та місії США при ОБСЄ.

Читайте також: Американські співробітники місії ОБСЄ виїздять з Донецька

Як повідомлялося, у четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Окрім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю, що Росія направила більше сил до кордону з Україною та може почати вторгнення у будь-який момент, зокрема під час зимових Олімпійських ігор у Пекіні, які триватимуть до 20 лютого.

Раніше Сполучені Штати закликали американців в Україні негайно виїхати через «посилену загрозу російських військових дій» проти України та коронавірусну ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-