Бойові медики пройшли навчання з евакуації поранених у зоні ООС

Бойові медики пройшли навчання з евакуації поранених у зоні ООС

Фото
Укрінформ
У районі проведення операції Об'єднаних сил бойові медики пройшли навчання з евакуації поранених за допомогою армійської авіації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ООС у Фейсбуці.

"В одній із військових частин зі складу Об'єднаних сил відбулося заняття з тактичної медицини та евакуації поранених за допомогою армійської авіації. До навчань залучили начальників медичних пунктів підрозділів бригади, бойових медиків та особовий склад медичої роти", - йдеться у повідомленні.

Бойові медики пройшли навчання у зоні ООС з евакуації поранених/Фото: ООС, Facebook

За словами начальника медичної служби Олександра, кожен бойовий медик підрозділу повинен мати чіткі знання, навички та вміння проводити евакуацію пораненого за допомогою армійської авіації.

Читайте також: Масові вишколи резервістів та сил тероборони почнуться з березня - Залужний

Також необхідно знати, яким чином викликати аеромедичну евакуацію, які є вимоги до підготовки майданчиків, як правильно позначати "свій" та "чужий" тощо.

Начальник медслужби зауважив, що такі заняття відпрацьовуються регулярно. За його словами, саме завдяки злагодженій роботі, швидкій та правильній евакуації більшості воїнів вдається зберегти життя.

Читайте також: У Тернополі пройшли антитерористичні навчання за участю Нацгвардії

"Час – це життя воїна. Наші медики вкотре підтвердили хороший рівень підготовки як у питаннях надання медичної допомоги, так і взаємодії з екіпажем санітарного вертольоту", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні в районі проведення операції Об’єднаних сил вперше відбулося тренування особового складу із застосуванням переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin. Зокрема було проведене практичне виконання стрільб по броньових об’єктах.

Фото: ООС, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-