У зоні ООС уперше відбулося тренування із застосуванням комплексу Javelin

У зоні ООС уперше відбулося тренування із застосуванням комплексу Javelin

Фото
Укрінформ
У районі проведення операції Об’єднаних сил вперше відбулося тренування особового складу із застосуванням переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС.

"За наказом командувача Об’єднаних сил генерала-лейтенанта Олександра Павлюка на одному із загальновійськових полігонів у районі проведення ООС відбулося практичне виконання стрільб по броньових об’єктах особовим складом розрахунків переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin", - ідеться в повідомленні. 

Уточнюється, що застосування цього ПТРК з метою тренування особового складу в районі проведення ООС відбувається вперше.

У зоні ООС провели тренування із застосуванням Javelin / Фото: facebook.com/pressjfo.news

Стрільба з протитанкового комплексу велася по умовній цілі – танку в окопі, який перебував на відстані близько 1,5 км.

Зазначається, що у ході тренувань була визначена ефективність ведення вогню з комплексу Javelin у зимових погодних умовах, зокрема за сильного вітру та низької температури повітря.

"Попри те, що військовослужбовці стрільбу з даного озброєння виконували вперше, завдання було виконано успішно - ціль умовного противника було уражено", - вказується в повідомленні.

"Головна перевага Javelin - легкість у керуванні. Ракета після пуску сама наводиться на ціль, що дозволяє досягати практично 100-відсоткової влучності стрільби", - відзначив військовослужбовець Віктор, який вів стрільбу. За його словами, ураження цілей з Javelin не викликає труднощів у фахівців, які мають досвід застосування вітчизняних та радянських аналогів переносного ПТРК.

Як повідомляв Укрінформ, американські журналісти телеканалу ABC News у репортажі зі сходу України продемонстрували кадри з тренувань військовослужбовців ЗСУ, де були зображені протитанкові комплекси Javelin. Фотографію військових з цим ПТРК в зоні ООС опублікував і український військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

Поява в зоні проведення операції Об’єднаних сил американських протитанкових ракетних комплексів Javelin викликала обурення в Росії. Так, постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич традиційно звинуватив Україну в порушенні Мінських домовленостей і буцімто в бажанні силовим сценарієм вирішити конфлікт за підтримки західних партнерів.

Місія Сполучених Штатів Америки в ОБСЄ зреагувала на обурення російської сторони, вказавши на право України на самооборону та виключно оборонний характер протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-