Комітет ВР погодив зведений трирічний план закритих оборонних закупівель

Комітет ВР погодив зведений трирічний план закритих оборонних закупівель

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки погодив зведений трирічний план закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення за закритими закупівлями на 2022-2024 роки.

Як повідомляв Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони. 

"Погодження річних та трирічних планів оборонних закупівель відбувається згідно з Законом “Про оборонні закупівлі”, який повністю вступив в силу з 1 січня 2022 року", - ідеться у повідомленні.

Міністр оборони Олексій Резніков подякував голові комітету Олександру Завітневичу і членам комітету від усіх фракцій і груп за конструктивну співпрацю.

"На погодження трирічного плану, який замінив ДОЗ, Державне оборонне замовлення, пішли десятки годин кропіткої роботи. Це безпрецедентне рішення. Тепер у нас є орієнтири для практичних дій на середньострокову перспективу. Проєкти у сфері оборони дуже часто мають виробничий цикл, довший за один рік. Наш пріоритет - перейти від тактичних рішень до системного підвищення спроможностей Збройних сил України, всіх компонентів сектору оборони", - зауважив міністр.

Читайте також: Авіаційні підприємства Укроборонпрому збільшили виробництво на 40%

"Поряд з забезпеченням поточних потреб нашого війська ми переглянемо усі наявні дослідно-конструкторські розробки та будемо інвестувати у перспективні вітчизняні ДКР. Трирічний план створить для цього необхідні умови. Після його затвердження урядом ми зможемо стати більш передбачуваним партнером для оборонно-промислового комплексу. Комітет відпрацював, на мою думку, бездоганно. Тепер свою частину роботи має зробити РНБО, після чого зведений план може бути затверджений Кабінетом Міністрів України” - сказав Резніков.

Згідно із Законом “Про оборонні закупівлі”, план - це перелік (номенклатура) та обсяги товарів, робіт і послуг оборонного призначення для кожного державного замовника, що постачаються (закуповуються) за закритими закупівлями, а також обсяг коштів, передбачений на зазначені цілі на плановий і наступні за плановим два бюджетні періоди.

Зведений трирічний план формується відповідно до завдань і заходів, визначених державними програмами у сферах національної безпеки і оборони, іншими документами оборонного планування розвитку складових сектору безпеки і оборони та оборонно-промислового комплексу,.

Також план формується відповідно до завдань, визначених Президентом, Верховною Радою, Кабінетом Міністрів, Радою національної безпеки і оборони як такі, що мають особливо важливе значення для забезпечення національної безпеки і оборони та нагальних потреб державних замовників.

Зведений трирічний план затверджує Кабінет Міністрів.

Як повідомлялось, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки 8 лютого розглядав проєкт зведеного трирічного плану закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення за закритими закупівлями на 2022-2024 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-