Авіаційні підприємства Укроборонпрому збільшили виробництво на 40%

Авіаційні підприємства Укроборонпрому збільшили виробництво на 40%

Укрінформ
У січні - листопаді 2021 року загальний обсяг виробництва підприємств авіаційного напрямку Укроборонпрому перевищив показник аналогічного періоду минулого року на 40%, або на понад 4 млрд грн.

Про це розповів заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» з виробництва Ігор Фоменко, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу концерну.

За словами Фоменка, це зумовлено, зокрема, контрактом між державним підприємством «Антонов» і Міністерством оборони на будівництво трьох Ан-178.

«Держзамовлення на будівництво трьох Ан-178 для ЗСУ, над яким зараз працює наш «Антонов», – перше за часи незалежності України. Ці машини стануть чудовим прикладом імпортозаміщення: випробувальний літак перепроєктований без жодного російського вузла чи агрегата», – наголосив Фоменко.

Також він нагадав, що у вересні цього року Кабінет Міністрів схвалив Державну цільову науково-технічну програму розвитку авіаційної промисловості на 2021–2030 роки.

Ця програма «може бути реалізована якнайкраще», адже авіаційні підприємства концерну мають виробничу базу і висококваліфікованих фахівців, додав заступник гендиректора з виробництва.

Як повідомляв Укрінформ, чистий дохід підприємств - учасників державного концерну «Укроборонпром» від реалізації товарів, робіт та послуг за три квартали 2021 року перевищив 26 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-