На полігонах в ОРДЛО спостерігачі виявили понад сто танків

На полігонах в ОРДЛО спостерігачі виявили понад сто танків

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала 102 танки на трьох полігонах російських окупаційних військ в окремих районах Донецької та Луганської областей, розміщені поза межами виділених місць зберігання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 30/2022, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 9 лютого.

"За лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей Місія зафіксувала 102 танки на трьох полігонах біля н. п. Покровка (36 км на схід від Донецька), н. п. Круглик (31 км на південний захід від Луганська) та Тернового", - йдеться у звіті.

Зокрема, 5 лютого у ході повітряного спостереження було виявлено 17 танків невстановленого типу на полігоні поблизу Покровки, де також розміщувалися 17 бойових броньованих машин.

Того самого дня спостерігачі зафіксували 27 танків на полігоні поблизу Круглика та дев'ять - на полігоні біля Тернового.

Читайте також: Гаубиці, танки, міномети: місія ОБСЄ фіксує скупчення техніки окупантів на сході Україні

Окрім того, на полігоні поблизу Тернового 7 лютого безпілотник СММ виявив 49 танків (Т-72 - 39 од., Т-64 - 10 од.).

Як зазначається, на цьому полігоні російських окупаційних військ також знаходилися  реактивна система залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм) та десять самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм), які були розміщені з порушенням ліній відведення.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-