Гаубиці, танки, міномети: місія ОБСЄ фіксує скупчення техніки окупантів на сході Україні

Гаубиці, танки, міномети: місія ОБСЄ фіксує скупчення техніки окупантів на сході Україні

Звіт
Укрінформ
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували розміщення військової техніки озброєних формувань Російської Федерації поза місцями зберігання у Донецькій та Луганській областях, серед них танки, гаубиці, міномети.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у звіті СММ ОБСЄ за 8 лютого. 

“СММ зафіксувала озброєння, розміщене порушуючи лінії відведення у непідконтрольних уряду районах Луганської та Донецької областей: 16 гаубиць та 1 протитанкову гармату, у тому числі на полігоні біля н. п. Тернове (57 км на схід від Донецька) та на аеродромі поблизу н. п. Переможне (19 км на південь від Луганська)”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, за лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння, Місія зафіксувала 12 гаубиць на території об'єкта біля підконтрольного уряду н. п. Хлібодарівка (65 км на південний захід від Донецька).

Читайте також: Місія ОБСЄ внаслідок «глушіння» втратила два безпілотники на сході України

Також СММ ОБСЄ зафіксувала 23 танки, 24 гаубиці та 4 гаубиці/протитанкові гармати, що буксируються, на полігонах у непідконтрольних уряду районах близько н. п. Шимшинівка (27 км на південний захід від Луганська), н. п. Мирне (28 км на південний захід від Луганська) та н. п. Круглик (31 км на південний захід від Луганська), а також 2 міномети та 2 танки на згаданому аеродромі.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби, 8 лютого, з боку російсько-окупаційних військ зафіксували три порушення режиму припинення вогню.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-