З'явилися нові супутникові знімки російських військ біля кордону України з Білоруссю

З'явилися нові супутникові знімки російських військ біля кордону України з Білоруссю

Фото
Укрінформ
Супутники компанії Maxar Technologies (США) оприлюднили нові кадри, на яких видно російські війська неподалік українсько-білоруського кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, фотознімки зроблені перед анонсованими спільними військовими навчаннями РФ та Білорусі "Союзна рішучість-2022", які відбудуться 10−20 лютого та «спрямовані на відпрацювання відбиття нападу на південні кордони їхнього альянсу».

Знімки від американської компанії Maxar Technologies показали, що військові підрозділи озброєні ракетами, реактивними системами залпового вогню та штурмовиками. Вони розгорнулися у Білорусі в трьох місцях поблизу кордону з Україною — Єльську, Речиці та Лунинці. Усі ці місця розташування військ знаходяться приблизно за 50 кілометрів від українського кордону.

Читайте також: Зеленський обговорив із президентом Євроради безпекову ситуацію на кордонах України

Зокрема, супутникові знімки показали: 15 бойових літаків Су-25 та ЗРК С-400 на аеродромі Лунинець, ракетні установки "Іскандер" та реактивні системи залпового вогню поблизу Єльська.

Читайте також: Україна в ОБСЄ заявила про можливість проведення Росією «операції під фальшивим прапором»

Як повідомляв Укрінформ, супутникові знімки Maxar Technologies показують, що Росія зібрала близько 100 тисяч військових біля кордонів України.

Фото: Maxar Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-