Окупанти на сході України обстріляли безпілотник ОБСЄ

Окупанти на сході України обстріляли безпілотник ОБСЄ

Укрінформ
Окупанти обстріляли безпілотник ОБСЄ та не пропускали патруль Місії на непідконтрольні Україні території.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба операції Об'єднаних сил повідомляє у Фейсбуці. 

“Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Робота Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: ОБСЄ знову виявила російські «глушилки» в окупованих районах на сході України

Зокрема повідомляється про обстріл безпілотного літального апарату (БПЛА) СММ ОБСЄ малого радіуса дії та вплив перешкод РЕБ на БПЛА.

В районі Павлополя обстріл БПЛА малого радіусу дії “здійснено збройними формуваннями РФ зі стрілецької зброї. Крім того, під час польоту БПЛА зазнав впливу перешкод сигналу GPS”, - ідеться у повідомленні.

Спостерігачі зазначили, що обстріл БПЛА СММ ОБСЄ з боку ЗФ РФ та вплив засобів РЕБ мав на меті перешкодити роботи Місії у виявленні порушень щодо відведення озброєння та військової присутності у зоні безпеки.

Читайте також: Росія завезла в ОРДЛО пальне, озброєння та військову техніку – розвідка

Так, виявлено нові фортифікаційні споруди в районах Клинкине та Самійлове. Зазначений факт свідчить про подальші заходи з удосконалення фортифікаційного обладнання позицій 1 АК збройних формувань Російської Федерації.

Крім того, збройні формування Російської Федерації встановили саморобне металеве загородження, що заблокувало проїзд у напрямку Василівка та не допустили патруль СММ ОБСЄ до життєво важливих об’єктів цивільної інфраструктури в районі Крута Балка.

Зазначені дії свідчать про систематичне використання російськими окупаційними військами життєво важливої цивільної інфраструктури для приховування місць і районів розміщення важкого озброєння і військової техніки, йдеться у повідомленні.

Таким чином, ЗФ РФ штучно продовжують грубо порушувати Мінські домовленості й надалі створюють передумови для ескалації напруження на лінії зіткнення сторін шляхом приховування своєї злочинної діяльності від міжнародних спостерігачів.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей за минулу добу виявлені 205 одиниць техніки збройних формувань Російської Федерації, розміщених з порушенням Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-