Війська РФ на кордоні: Зеленський пояснив, що показують супутникові знімки

Війська РФ на кордоні: Зеленський пояснив, що показують супутникові знімки

Укрінформ
Україна володіє додатковою інформацією щодо скупчення військ біля її кордону окрім того, що фіксується на супутникових знімках.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на зустрічі з представниками іноземних ЗМІ, відповідаючи на запитання щодо інформації, якою він володіє, але яка не відома президентові США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що у мене, як у Президента незалежної країни, можуть бути свої секрети, так само як і у Президента Сполучених Штатів. Я думаю, що у нас дуже відкриті відносини, і наші спецслужби діляться багатьма речами, але… Ти щоденно тримаєш руку на пульсі, ти бачиш відведення, наприклад, і збільшення військ... Є різного характеру перехоплення інформації. Ми розуміємо: коли працює ДРГ, як працюють ДРГ, вони працюють як на Донбасі,.. так і у багатьох областях нашої держави, - зараз не хочу, щоб була якась паніка зайва, але ми справляємось із такими питаннями внутрішніми нашими силами», - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна не має бути результатом домовленостей США та Росії - Зеленський

Він зауважив, що на супутникових знімках можна побачити лише збільшення кількості військ, водночас не можна точно оцінити: це нарощування військ, залякування чи ротація.

«Наші професійні люди оцінюють цю ситуацію більш глибоко. Іноді ми бачимо, як перевдягають людей, як люди прийшли, поставили намети показати, що декілька бригад прийшло на кордон. А потім ми бачимо, що в цих наметах немає життя - тож тихенько вивезли людей. Тобто, йде психологічний наратив з боку Росії і з боку сепаратистів, психологічне залякування», - зазначив глава держави.

Читайте також: Канцлер ФРН назвав скупчення військ РФ біля України загрозою безпеці в Європі

За його словами, таке трапляється переважно перед важливими міжнародними зустрічами, аби посилити психологічний тиск на учасників переговорного процесу.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня 2021 року міністр оборони Олексій Резніков заявив, що загальна чисельність російських військ біля кордону України може зрости до 175 тисяч.

19 січня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що для планування повномасштабної наземної операції Росії знадобиться мільйон військових, нині ж на кордоні з Україною їх приблизно 127 тисяч, у тому числі наземний компонент – 106 тис., з відповідними вогневими, ударними та маневровими можливостями. Данілов вважає нинішню ситуацію "некритичною".

Читайте також: Газ і електроенергія: США допоможуть Євросоюзу на випадок агресії РФ проти України

25 січня Верховна Рада звернулася до ООН, Європарламенту, урядів та парламентів іноземних держав, а також парламентських асамблей міжнародних організацій щодо неприйнятності військового шантажу з боку Росії, який вона здійснює для недопущення реалізації європейських і євроатлантичних прагнень України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-