В армії прораховують усі можливі сценарії дій РФ включно з найгіршим – міністр оборони

В армії прораховують усі можливі сценарії дій РФ включно з найгіршим – міністр оборони

Укрінформ
У Збройних силах України прораховують усі можливі сценарії дій Російської Федерації, у тому числі й найгірші.

Про це сказав під час виступу у Верховній Раді міністр оборони Олексій Резніков, передає кореспондент Укрінформу.

«Наші військові прораховують усі можливі сценарії. В тому числі найгірші - це їхня робота, щоб бути готовими. Коли вони дають оцінку щодо термінів можливої ескалації з боку РФ, то озвучується один із можливих, але не обов’язкових сценаріїв», - підкреслив він.

Резніков нагадав, що у грудні з парламентської трибуни він казав, що наприкінці січня очікується зростання загроз, і тому наше завдання було сконцентруватись на підготовці спільної з міжнародними партнерами відповіді на ці виклики. «І ми діяли і діємо. Велику частину результатів роботи ми вже можемо побачити. Ми вже отримуємо те, про що раніше тільки мріяли і буде продовження» - сказав урядовець.

Читайте також: Російські спецслужби планували підпали і теракти на Одещині – СБУ

Міністр подякував США, Великобританії, Швеції, Данії, Канаді, Литві, Латвії, Естонії, Чехії, Нідерландам, Іспанії, польським і турецьким друзям, а також керівництву ЄС і японським партнерам, крім того, особисто прем’єр-міністру Хорватії за конкретну позицію та всім інших партнерам за допомогу.

Резніков також зауважив, що Україна цінує допомогу Німеччини у лікуванні українських воїнів. «Але ми не сприймаємо офіційну позицію щодо поставок озброєння та інші рішення, які підривають безпеку Європи і де-факто заохочують агресора», - додав міністр.

Читайте також: Байден заявив Зеленському про готовність США допомогти економіці України - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, російські ЗС за останній місяць провели серію навчань, у тому числі у прикордонних з Україною регіонах, а також запланували нові маневри. Вони проходять на тлі зростання напруженості у відносинах Росії й НАТО та повідомлень про можливе вторгнення РФ в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-