Місія ОБСЄ вихідними зафіксувала понад 320 порушень перемир’я на сході

Місія ОБСЄ вихідними зафіксувала понад 320 порушень перемир’я на сході

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала у період із вечора 21 до вечора 23 січня 132 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 191 таке порушення на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 16/2022, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 24 січня.

"У період із вечора 21 до вечора 23 січня в Донецькій області СММ зафіксувала 132 порушення режиму припинення вогню, зокрема 19 вибухів невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в районах на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька).

Упродовж попереднього звітного періоду Місія зафіксувала в цій області 75 порушень режиму припинення вогню, зокрема деякі були зафіксовані поблизу Широкиного.

Читайте також: Окупанти чотири рази зривали «тишу», один воїн дістав бойове травмування

"Із вечора 21 до вечора 23 січня в Луганській області СММ зафіксувала 191 порушення режиму припинення вогню, зокрема 34 вибухи невизначеного походження", - зазначається у звіті.

Більшість порушень режиму припинення сталася на північ та захід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська) і на північний схід від н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська).

Читайте також: Окупанти «глушили» та обстрілювали безпілотники і не пропускали патрулі ОБСЄ

Зазначається, що 45 порушень режиму припинення вогню, які спостерігачі чули в районі на північний захід від н. п. Шимшинівка (непідконтрольний урядові, 27 км на південний захід від Луганська), за оцінкою Місії, були пов’язані з проведенням навчань із бойовою стрільбою за межами зони безпеки.

Як відомо, за попередній звітний період СММ зафіксувала в області 156 порушень режиму припинення вогню (майже всі сталися біля ділянки розведення в районі Золотого).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-