Чеський спецназ візьме участь у навчаннях «Срібна шабля» в Україні

Чеський спецназ візьме участь у навчаннях «Срібна шабля» в Україні

Укрінформ
Команда чеського спецназу візьме участь у навчаннях «Срібна шабля» в Україні разом із місцевими елітними підрозділами.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на план участі чеських військових у міжнародних навчаннях у 2022 році.

Навчання відбувається у рамках програми двостороннього та регіонального співробітництва. Його метою є «розвиток оперативної сумісності з міжнародним партнером, відпрацювання навичок використання загальних процедур і термінології, зміцнення співпраці спецпідрозділів SOF (Special Operations Forces) обох країн».

Навчання проходять у рамках підтримки плану НАТО щодо розвитку Збройних Сил України.

Навчання «Срібна шабля» є передусім двостороннім польсько-українським, орієнтованим на операції спецназу. Цього року маневри пройдуть удруге. Минулого року в них взяли участь 400 військовослужбовців українського спецназу, які оцінювались на допуск до виконання завдань у складі Сил реагування НАТО (NATO Response Force).

Загальна кількість військ та озброєння, яку очікується залучити цього року, буде до 5 тис армійців, з яких 3 тисячі – українських; до 16 одиниць авіації і до 10 суден. Навчання проходитиме в 3 етапи (до 30 діб у лютому-квітні, 30 діб у травні-липні і 30 діб у серпні-грудні). Чеські спецназівці візьмуть участь у першому етапі, протягом двох тижнів наприкінці лютого – початку березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-