Росія перекрила до 70% акваторії Азовського моря - ВМС України

Росія перекрила до 70% акваторії Азовського моря - ВМС України

Карта
Укрінформ
Російська Федерація повідомила про обмеження судноплавства у близько 70% акваторії Азовського моря та анонсувала проведення артилерійських стрільб в районах поблизу Маріуполя, Бердянська та Генічеська. Такі дії є відкритою провокацією.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбук повідомляє Служба зв’язків з громадськістю Командування ВМС ЗСУ.

“РФ продовжує провокативні дії проти України. Станом на 10 грудня Російською Федерацією перекрито близько 70% акваторії Азовського моря. Наразі росіянами розміщено навігаційні попередження (ПРИПи) про обмеження судноплавства у визначених районах, начебто, у зв’язку з проведенням артилерійських стрільб в районах поблизу м. Маріуполь, м. Бердянськ та м. Генічеськ”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, подібні перекриття районів відбуваються систематично та перешкоджають вільному судноплавству в Азовському морі. Оголошення навігаційних попереджень Російською Федерацією в Азовському морі у безпосередній близькості до пунктів базування українських ВМС та цивільних портів є відкритою провокацією.

В пресслужбі також підкреслили, що подібні дії агресора вкотре демонструють намагання РФ перетворити Азовське море на своє внутрішнє “озеро”.

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня Федеральна служба безпеки Росії заявила, що український корабель “Донбас” іде у напрямку до Керченської протоки. У пресслужбі ООС назвали заяви ФСБ РФ фейковими й наголосили, що судно ВМС ЗСУ "Донбас" виконує завдання у своїх територіальних водах і не заходило "у чутливі зони", а тепер повертається на базу. Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що такі повідомлення з боку Росії є інформаційною атакою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-