Резніков хоче створити при Міноборони два закупівельні агентства для потреб ЗСУ

Резніков хоче створити при Міноборони два закупівельні агентства для потреб ЗСУ

Укрінформ
При Міністерстві оборони будуть створені дві агенції, які здійснюватимуть закупівлі майна, озброєння та техніки для потреб армії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі програми «Право на владу» заявив міністр оборони Олексій Резніков.

«У НАТО є система NSPA, якщо можна сказати натівський варіант «Амазону». Ми заплатили гроші, пройшли всі перевірки, аби придбати певні потрібні нам речі через NSPA. І протягом цього місяця ми отримаємо перші 10 антидронових рушниць виробництва Литви, які допоможуть нам боротися з російськими БПЛА», - повідомив міністр.

Він також заявив, що за зразком натівської структури при Міноборони будуть створені два агентства, які опікуватимуться оборонними закупівлями.

«У мене проста ідея – я створю два аналогічних агентства в Україні при Міноборони. Одне буде займатися тиловими речами, закупівлями, питаннями логістики, друге – буде займатися тим, що стосується озброєнь. Це я зроблю найближчим часом», - повідомив Резніков.

Відповідаючи на запитання щодо розсекречення інформації про закупівлі, він зазначив, що планує провести консультації з експертами з приводу того, що саме підлягає розсекреченню, а що в інтересах безпеки й оборони залишиться в режимі секретності.

Інформуючи про результати візиту до США, Резніков запевнив, що отримав позитивні сигнали від вищого військового керівництва цієї держави щодо забезпечення потреб ЗСУ.

«Я подав певний перелік того, що цікавить Збройні сили України. І отримав досить позитивні сигнали, що ми зможемо це отримати. Не все можу розкривати тут, але можу сказати, що у нас є пріоритети – це ППО і ПРО, тобто не наступальна зброя, а захисна. Нас цікавить кіберпростір і кіберзахист, море, радіоелектронна боротьба. Це нам дуже потрібно і для захисту об’єктів критичної інфраструктури, тих самих атомних електростанцій, наших аеродромів», - розповів Резніков.

Він наголосив, що Україна й надалі робитиме все, аби в перспективі стати членом Північноатлантичного альянсу: «Попри всі «червоні лінії» в Кремлі, ми все одно будемо рухатись у напрямку НАТО. Тому що це передбачено нашою Конституцією, і політичне рішення про прийняття України колись відбудеться шляхом консенсусу серед країн Альянсу. Це де-юре. Але нам потрібно брати стандарти НАТО і їх імплементувати, і відповідно стати членами НАТО де-факто».

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді Олексій Резніков відвідав з робочим візитом США, де провів зустрічі в Конгресі, переговори з міністром оборони, а також із високопоставленими представниками Держдепартаменту та іншими посадовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-