Окупанти на сході України просять у РФ дозволу на призов росіян - розвідка

Окупанти на сході України просять у РФ дозволу на призов росіян - розвідка

Укрінформ
Командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойову готовність з’єднань і частин так званих 1-го та 2-го армійських корпусів окупаційних військ на тимчасово непідконтрольних частинах території Донецької та Луганської областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

“За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойову та мобілізаційну готовність з’єднань і частин так званих 1-го та 2-го армійських корпусів оперативного угруповання російських окупаційних військ. З 15 листопада на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях окупанти розпочали проведення чергового збору військовозобов’язаних запасу. З призваними на збори організовано проведення занять з бойової підготовки та тренувань з бойової готовності”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проведення зборів контролюється комісією штабу 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ.

Крім того, за наявною інформацією української розвідки, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях ініціювали пропозицію про дозвіл на офіційному рівні призивати громадян РФ для проходження військової служби за контрактом у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК.

У пресслужбі також повідомили, що командування ЗС РФ продовжує активну агітацію населення на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях для проходження військової служби у складі російських окупаційних військ. Водночас російське окупаційне командування дозволило оформлення на військову службу за контрактом усіх охочих, у тому числі, осіб з кримінальним минулим та алко- і наркозалежних.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська від початку доби 22 листопада тричі відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил. Внаслідок обстрілів один український військовий зазнав поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-