ОБСЄ нарахувала десятки одиниць військової техніки окупантів на сході України

ОБСЄ нарахувала десятки одиниць військової техніки окупантів на сході України

Укрінформ
Бойовики продовжують розміщувати військову техніку, ігноруючи мінські домовленості: спостерігачі помітили десятки одиниць такої техніки, включаючи "Гради", танки, гаубиці, міномети.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на звіт №267/2021 СММ ОБСЄ за 13 листопада.

Спостерігачі кажуть, що в порушення ліній відведення бойовики розмістили 15 реактивних систем залпового вогню, 15 гаубиць, 5 танків і 1 протитанкову гармату в Донецькій і Луганській області.

"На аеродромі поблизу н.п. Переможне (Луганська область) безпілотник дальнього радіуса дії зафіксував один "Град", 5 гаубиць 152 і 122 калібру ("Акація", "Лягушка", "Гвоздика", Д-20, Мста-Б) і протитанкову гармату "Рапіра". Також на полігоні поблизу н.п. Тернове безпілотник помітив чотири самохідні гаубиці "Гвоздика" (122 мм) і 14 реактивних системи залпового вогню "Град"", - йдеться у повідомленні.

Також далекобійну зброю було розміщено полігоні поблизу н.п. Федорівка (дві гаубиці "Гвоздика"), на полігоні поблизу н.п. Софіївка (5 танків невстановленого типу), а поблизу н.п. Біле, що біля Луганська, бойовики розмістили по дві гаубиці "Гвоздика" і чотири гаубиці Д-30 «Лягушка».

За лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння в непідконтрольних уряду районах Донецької та Луганської області ОБСЄ зафіксувала 2 зенітних ракетних комплекси, 2 міномети, 1 гаубицю і 29 танків. Їх помітили у Переможному, Покровці і Терновому.

Також у звіті відзначаються ознаки військової присутності та присутності військового типу в зоні безпеки.

Поблизу Софіївки бойовики розмістили 3 БМП та бронетранспортери. Поблизу н.п. Зелене виявлена траншейна машина, а у житловому районі н.п. Піонерське не далеко від Луганська бойовики розмістили БТР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-