Зеленський - про «медіаґвалт» щодо скупчення військ РФ: Паніка може допомогти противнику

Зеленський - про «медіаґвалт» щодо скупчення військ РФ: Паніка може допомогти противнику

Укрінформ
Інформація деяких ЗМІ про перекидання російських сил до кордону з Україною на 8-му році війни не дивує так, як ґвалт у медіа з цього приводу.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні до співвітчизників, опублікованому на сторінках глави держави в соцмережах, передає Укрінформ.

«Скажемо відверто, на восьмому році війни така поведінка нашого сусіда не дивує і не лякає. Дивує і лякає те, що це раптом стало відкриттям для деяких експертів, журналістів, блогерів, які здійняли медіаґвалт. Шановні, обстріли та вибухи, скупчення і переміщення відбуваються на фронті восьмий рік поспіль. Психологічний тиск з боку Росії на нас давно не діє. Наші спецслужби, наша розвідка володіють повною інформацією, наша армія готова дати відсіч будь-кому, будь-коли й будь-де. Ваша паніка точно не допоможе їй, але може допомогти противнику стати частиною інформаційної війни та принести країні не меншу шкоду, ніж бойові дії», - сказав Зеленський.

Президент наголосив: з боку Росії доводиться постійно чути закиди про те, що саме Україна затягує мирний процес і зриває зустріч у нормандському форматі. «Я сподіваюся, тепер увесь світ чітко бачить, хто дійсно хоче миру, а хто концентрує майже 100 тисяч військових на нашому кордоні», - зазначив він.

При цьому Глава держави вважає позитивним той факт, що західні партнери надали дані про активні переміщення російських військ уздовж українських кордонів та збільшення їх концентрації. Насамперед, вважає він, це доказ підтримки України, зацікавленість і обізнаність країн-партнерів про ситуацію на сході.

Як повідомляв Укрінформ, півтора тижня тому американське видання The Washington Post поінформувало про перекидання російських сил до кордону з Україною. При цьому були відзначені «незвичайні переміщення» техніки та військових у західному регіоні РФ, що нагадувало ситуацію, яка виникла у квітні цього року та викликала резонанс у міжнародній спільноті.

Читайте також: Коронавірус, війна і тарифи: Зеленський звернувся до українців за результатами РНБО

Пізніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України зазначило, що не зафіксувало додаткового перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною, а інформацію про передислокацію вважає елементом інформаційно-психологічних дій.

Після цього американське видання POLITICO оприлюднило знімки, зроблені комерційним супутником, на підтвердження попередньої публікації WP. Видання із посиланням на приватне аналітичне агентство Janes вказало, що Росія зосереджує неподалік України підрозділи й частини 1-ї гвардійської танкової армії РФ, а також 4-ї танкової дивізії, оснащені бойовими танками Т-80У та самохідною артилерією.

Речник Пентагону Джон Кірбі заявив 10 листопада, що міністр оборони США Ллойд Остін занепокоєний стягуванням російських військ до кордону з Україною і підтримує контакти з колегами в Європі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-