Місія ОБСЄ повідомила про 839 порушень «тиші» на сході України

Місія ОБСЄ повідомила про 839 порушень «тиші» на сході України

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала у період із вечора 5-го до вечора 7-го листопада 661 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 178 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 256/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) ввечері 8 листопада 2021 року.

"У період із вечора 5 до вечора 7 листопада в Донецькій області Місія зафіксувала 661 порушення режиму припинення вогню, зокрема 87 вибухів (37 вибухів у повітрі, 15 вибухів від вихідного вогню, 3 розриви та 32 вибухи невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в районах на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), на захід від н. п. Гольмівський (непідконтрольний урядові, 49 км на північний схід від Донецька) та на північний схід від шахти "Октябрська" (непідконтрольна урядові, 9 км на північний захід від Донецька).

Крім того, СММ зафіксувала 60 черг із великокаліберного кулемета та стрілецької зброї на південь і південний захід від н. п. Гранітне, оцінених як навчання з бойовою стрільбою, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від 3 березня 2016 року, яке передбачає заборону на проведення навчань із бойовою стрільбою в зоні безпеки.

За попередній звітний період у цій області було зафіксовано 482 порушення режиму припинення вогню.

Читайте також: ОБСЄ нарахувала майже 760 порушень перемир’я на сході України

"У період із вечора 5 до вечора 7 листопада в Луганській області Місія зафіксувала 178 порушень режиму припинення вогню, зокрема 74 вибухи (1 вибух у повітрі, 1 розрив і 72 вибухи невизначеного походження)", - повідомили в СММ.

Більшість порушень сталася в районах на схід, північний схід і південь від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська), на південний захід від н. п. Сентянівка (кол. Фрунзе; непідконтрольний урядові, 44 км на захід від Луганська), а також на південний захід і південний схід від н. п. Голубівське (непідконтрольний урядові, 51 км на захід від Луганська).

Як відомо, за попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 148 порушень режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-