Заяви медиків-антиваксерів не відповідають доказовій медицині – Ляшко

Заяви медиків-антиваксерів не відповідають доказовій медицині – Ляшко

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я провело зустріч із президією Української федерації професійних медичних об’єднань з приводу заяв окремих представників медичної спільноти, які дискредитують вакцинальну кампанію.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Не нашкодь. Це найстаріший принцип медичної етики, який не втрачає актуальності і сьогодні, особливо під час інформаційної війни та антивакцинаторських заяв. На жаль, навіть серед професійного медичного середовища також спостерігаємо заяви, які не завжди відповідають принципам і засадам доказової медицини, та дії, які призводять до появи кримінальних справ (мова про підроблені сертифікати та довідки). Такі заяви та дії несуть пряму загрозу та дискредитацію вакцинальної кампанії проти COVID-19. Переконаний, що медики мають відповідально відноситись до своїх закликів та слів, проте фаховість та професійність таких висловлювань мають контролювати саме професійні спільноти. Сьогодні провів конструктивну зустріч із президією Української федерації професійних медичних об’єднань з цього питання. Очікуємо на їх публічну реакцію, яка повинна з’явитись найближчим часом", - написав Ляшко.

Читайте також: Рівень COVID-госпіталізацій, що зростав три місяці, вийшов на «плато» - Ляшко

Також, за його словами, обговорили доцільність запуску лікарського самоврядування. Відповідний законопроєкт, розроблений фахівцями МОЗ, готовий до громадського обговорення та буде оприлюднений вже завтра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-