Бойовики не пропускали місію ОБСЄ біля ділянок розведення та кордону з Росією

Бойовики не пропускали місію ОБСЄ біля ділянок розведення та кордону з Росією

Звіт
Укрінформ
Бойовики російських окупаційних військ 30-31 жовтня обмежували свободу пересування СММ ОБСЄ на своїх блокпостах поблизу ділянок розведення в районах Золотого та Петрівського, а також на залізничній станції та в пункті пропуску на кордоні з РФ неподалік Довжанського Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 256/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 1 листопада 2021 року.

"30 жовтня на блокпості приблизно за 2,5 км на північ від н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) озброєний член збройних формувань знову відмовив команді СММ у проїзді на південь у напрямку ділянки розведення в районі Петрівського, пославшись на "безпеку Місії", - йдеться у звіті.

Читайте також: З липня 2020 року окупанти понад 700 разів перешкоджали патрулям СММ ОБСЄ

Поруч з цим, того ж дня на південному краю ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська) член збройних формувань РФ (із нарукавною пов’язкою з написом "СЦКК") відмовив патрулю Місії у проїзді на північ, пославшись на "безпеку СММ".

"Того ж дня на залізничній станції «Червона Могила» в н.п. Вознесенівка (кол. Червонопартизанськ; непідконтрольний урядові, 65 км на південний схід від Луганська) 2 члени збройних формувань сказали команді Місії залишити цей район, пославшись на відсутність попереднього узгодження", - повідомили в СММ.

Читайте також: Штати нагадали Росії, що місія ОБСЄ – не предмет торгу

30 жовтня бойовики збройних формувань РФ наказали патрулю також залишити пункт пропуску на непідконтрольній уряду України ділянці державного кордону з РФ поблизу н. п. Довжанське.

"31 жовтня на блокпості біля н.п. Молодіжне (непідконтрольний урядові, 63 км на північний захід від Луганська) член збройних формувань відмовив патрулю Місії у проїзді на захід у напрямку н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська), пославшись на відсутність попереднього узгодження та "накази від командирів", - зазначається у звіті.

Читайте також: Окупанти не пропускали Місію ОБСЄ біля Станиці Луганської, намагаючись «перевірити багаж»

Як повідомляв Укрінформ, підконтрольні Росії незаконні збройні формування систематично перешкоджають роботі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях сходу України й в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Зокрема, з липня 2020 року вони понад 700 разів перешкоджали патрулям СММ ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-