Уряд пропонує змінити умови служби в ЗСУ для іноземців

Уряд пропонує змінити умови служби в ЗСУ для іноземців

Укрінформ
Кабінет Міністрів України затвердив проєкт указу Президента України, яким пропонується внести зміни до Положення про проходження військової служби у Збройних силах України іноземцями та особами без громадянства.

Відповідне рішення уряд ухвалив сьогодні на своєму засіданні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час дії особливого періоду для військовослужбовців за їхнім бажанням строк проходження військової служби за новим контрактом може бути продовжено на строк від 1 до 10 років, але не більше ніж до досягнення граничного віку перебування на військовій службі», - йдеться в тексті проєкту указу.

Зазначається, що документ розроблений з метою приведення окремих норм згаданого положення у відповідність із вимогами законодавства України, що регулює питання проходження військової служби іноземцями та особами без громадянства.

Зокрема, проєктом указу передбачається змінити в тексті Положення назву військових комісаріатів на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, а також посади військових комісарів військових комісаріатів на керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Крім того, пропонується унормувати строк продовження проходження військової служби за новим контрактом, звільнення з військової служби за контрактом, присвоєння чергових військових звань іноземцям та особам без громадянства під час дії особливого періоду, наголошується в пояснювальній записці.

Читайте також: Новий радіолокаційний комплекс «Мінерал-У» пройшов випробування

Реалізація указу не потребуватиме додаткових фінансових витрат із державного бюджету, запевнили розробники документу.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вніс низку змін до положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах. Відповідний указ №483/2021 опублікований на сайті глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-