Російська сторона у ТКГ вимагала передати Косяка до Луганська - Гармаш

Російська сторона у ТКГ вимагала передати Косяка до Луганська - Гармаш

Укрінформ
Під час перемовин у Тристоронній контактній групі російська сторона вимагала передати затриманого 13 жовтня бойовика Андрія Косяка до Луганська.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив представник ОРДЛО в українській делегації у ТКГ Сергій Гармаш.

За його словами, тема, яка насамперед зацікавила російську сторону (на противагу відкриттю контрольних пунктів в'їзду-виїзду, пенсіям, звільненню утримуваних осіб) - це доля затриманого українськими військовими у Золотому громадянина Росії Андрія Косяка.

Гармаш заявив, що глава російської делегації Гризлов спочатку взагалі відмовився обговорювати це питання, а вже згодом спеціальний представник РФ у ТКГ Кульмухаметов, який змінив його, поцікавився, коли російський консул отримає до Косяка доступ. При цьому він чомусь вимагав передати Косяка "Луганську".

"Ми запитували: "Якщо консульський доступ - тоді ви визнаєте, що він громадянин Росії. Але чому тоді передати його потрібно Луганську, - це ж, навіть із позиції Росії - територія України?". Чітких відповідей ми так і не отримали”, - повідомив Гармаш.

Читайте також: У МЗС здивовані, чому Росію так пізно зацікавила доля бойовика Косяка

Представник у ТКГ зазначив, що Косяк сидітиме, доки український суд не ухвалить стосовно нього правове рішення. Потім, якщо Росія зажадає видати свого громадянина, можна буде розглянути питання його обміну на українських бранців, які утримуються у РФ чи в ОРДЛО.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня у зоні операції Об'єднаних сил затримали російського військовослужбовця зі зброєю та боєприпасами, який брав участь у провокації під прикриттям робіт із розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-