Місія ОБСЄ вихідними нарахувала майже 450 порушень перемир’я

Місія ОБСЄ вихідними нарахувала майже 450 порушень перемир’я

Укрінформ
СММ ОБСЄ упродовж вихідних зафіксувала 406 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 37 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 250/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 25 жовтня 2021 року.

"Із вечора 22 до вечора 24 жовтня в Донецькій області СММ зафіксувала 406 порушень режиму припинення вогню, зокрема 60 вибухів (1 вибух у повітрі, 5 розривів боєприпасів і 54 вибухи невизначеного походження)", - йдеться у повідомленні.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася на ділянці розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) та біля неї вночі з 22 на 23 та з 23 на 24 жовтня, а також північніше н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька) увечері 23 жовтня.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ у звіті розповіли, як окупанти блокували їхню роботу в Донецьку

За попередній звітний період у цій області було зафіксовано 134 порушення режиму припинення вогню, із яких більшість також сталася в межах ділянки розведення в районі Петрівського.

"Із вечора 22 до вечора 24 жовтня в Луганській області Місія зафіксувала 37 порушень режиму припинення вогню, зокрема 12 вибухів невизначеного походження", - повідомили в СММ.

Читайте також: Окупанти чотири рази зривали «тишу», під Кам’янкою били із заборонених мінометів

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася на схід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Як відомо, за попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 49 порушень режиму припинення вогню. Усі вони також сталися поблизу ділянки розведення в районі Золотого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-