Україна отримала від США другу партію озброєння

Україна отримала від США другу партію озброєння

Фото, відео
Укрінформ
Україна отримала черговий вантаж міжнародної технічної допомоги від уряду Сполучених Штатів Америки. Це вже друга партія від американських партнерів для потреб Збройних Сил України за результатами домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту Президента Володимира Зеленського до США.

Як передає Укрінформ, про це заявив полковник медичної служби, уповноважений командування Медсил ЗСУ з питань зовнішньоекономічної діяльності Олександр Матійчук, повідомляє пресслужба Міноборони.

«Станом на сьогодні здійснюється розвантаження другої партії товарів, які надійшли в межах даної угоди. З метою досягнення повної взаємосумісності Збройних Сил України із країнами-членами НАТО, Кабінетом Міністрів реалізовано ініціативу Президента щодо постачання медичного майна та озброєння із боєприпасами», — сказав Матійчук.

Україна отримала від США другу партію озброєння та медичного майна / Фото: Міністерство оборони України

Зазначається, що найближчим часом очікується надходження ще однієї, третьої партії вантажу від уряду Сполучених Штатів Америки.

Читайте також: В Україні тестують швидкісні човни, отримані від США

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня прибув перший вантаж допомоги від уряду США, що включав медичне майно, озброєння, боєприпаси та ін.

Окрім раніше погодженого обсягу 250 млн доларів, Україна отримує від американських партнерів медичне майно, озброєння, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження ще на 60 млн доларів. Вантажі надходять декількома партіями.

Читайте також: Україна сподівається на збільшення допомоги США до $1 мільярда – Кулеба

Раніше повідомлялося, під час робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до США підписано Рамкову угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства між Міністерствами оборони України та США і міжурядову Угоду про проєкти у сфері досліджень, розробок, випробувань і оцінки.

За інформацією Міноборони, починаючи із 2014 року Україна отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму понад 2 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-