Окупанти блокують роботу місії ОБСЄ на сході України

Окупанти блокують роботу місії ОБСЄ на сході України

Укрінформ
Збройні формування РФ протягом минулої доби обмежували пересування спостерігачів ОБСЄ на блокпості південніше мосту біля Станиці Луганської, а також у пункті пропуску на кордоні з РФ та на залізничній станції на окупованій Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 240/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 13 жовтня 2021 року.

“Свободу пересування Місії і далі обмежували, зокрема на блокпості збройних формувань південніше мосту біля Станиці Луганської, а також у пункті пропуску на кордоні та на залізничній станції в Луганській області", - йдеться у звіті.

Зокрема, вказується на те, що один з бойовиків не пропустив патруль ОБСЄ до мосту біля Станиці Луганської, пояснивши це "міркуваннями безпеки".

"Перебуваючи на залізничній станції "Червона Могила" в н. п. Вознесенівка (кол. Червонопартизанськ; 65 км на південний схід від Луганська), спостерігачі бачили 3 нерухомі криті вантажні залізничні вагони. Приблизно через 2 хвилини озброєний член збройних формувань сказав патрулю Місії залишити цей район", - повідомили в СММ.

Читайте також: Місія ОБСЄ зафіксувала 378 порушень «тиші» на сході України

Крім того, перебуваючи в пункті пропуску на кордоні біля Вознесенівки, команда Місії зафіксувала, що з України виїхали 2 автомобілі, 39 тентованих вантажівок (зокрема 29 з табличками "ЛНР") та 1 мікроавтобус. "Приблизно через 4 хвилини член збройних формувань сказав патрулю Місії залишити цей район", - зазначається у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, раніше делегація ЄС в ОБСЄ висловила занепокоєння стосовно обмежень роботи СММ ОБСЄ, "90% з яких відбуваються в непідконтрольних уряду районах", а також щодо "глушіння" та обстрілів безпілотників місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-