Окупанти блокують рух через КПВВ «Станиця Луганська» - МінТОТ

Окупанти блокують рух через КПВВ «Станиця Луганська» - МінТОТ

Укрінформ
Підконтрольна Росії окупаційна адміністрація в окремих районах Луганської області України з 10 жовтня блокує роботу контрольного пункту в'їзду-виїзду у Станиці Луганській.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Це робиться виключно з пропагандистських міркувань і суттєво погіршує гуманітарну ситуацію, потреби людей свідомо ігноруються”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що окупанти здійснюють пропуск людей, які прямують з ТОТ до контрольованих урядом України регіонів, лише за наявності реєстрації на підконтрольній території. Пропуск зареєстрованих у тимчасово окупованих районах фактично здійснюється лише у разі смерті родичів на підконтрольній території України та якщо особа прямує на лікування.

“Мінреінтеграції розцінює такі дії, як черговий акт тиску з боку російської окупаційної адміністрації на мешканців тимчасово окупованої території, порушення міжнародно-гуманітарного права та свобод громадян”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: З семи відкритих КПВВ працює лише «Станиця» - ДПСУ

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков нагадав, що окупаційні режими РФ уже блокували КПВВ через те, що діти з ТОТ проявили активність під час вступної кампанії на вільній території України. Також з листопада минулого року блокується робота КПВВ у Щасті, де було створено режимну та сервісну зони, щоб громадяни, які перетинають лінію дотику, могли отримати банківські, адміністративні послуги.

За словами Резнікова цього разу причиною блокування теж стало відкриття багатофункціональної сервісної зони на КПВВ у Станиці Луганській, яке заплановане до кінця року.

Читайте також: Євросоюз в ОБСЄ: Минуло 18 місяців, як домовилися про відкриття КПВВ у Золотому та Щасті

У зв'язку з цим Мінреінтеграції привертатиме увагу міжнародних гуманітарних організацій до дій окупаційних адміністрацій РФ, які створюють загрозу життю і здоров’ю мирного населення в окремих районах Донецької та Луганської областей України.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня віцепрем‘єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що влада працює над спрощенням процедури отримання українського паспорта для дітей з тимчасово окупованих територій.

Фото: mtot.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-