РФ планує виділити на утримання окупованого сходу України понад ₽900 мільярдів - ЗМІ

РФ планує виділити на утримання окупованого сходу України понад ₽900 мільярдів - ЗМІ

Укрінформ
Росія планує у 2022-2024 роках виділити на соціально-економічні потреби окупованої частини сходу України понад 900 мільярдів рублів (приблизно 330 мільярдів гривень).

Про це повідомили журналісти «Радіо Свобода» з посиланням на російську «Програму пришвидшеного соціально-економічного розвитку територій на 2022–2024 роки», яку вони мають у своєму розпорядженні, передає Укрінформ.

Програму журналістам передали представники української розвідки. Документ свідчить, що російський уряд хоче збільшити рівень доходів жителів окупованих територій. Донецьк і Луганськ там називають «територія 1» і «територія 2» відповідно.

Читайте також: На «виборах» до Держдуми голосували близько 230 тисяч українців у Росії - Денісова

У документі йдеться, що на території окупованого сходу України живуть 2,9 мільйона людей, 38% з яких — пенсіонери. Середня зарплата на цій території становить 15 тисяч рублів (5,5 тисячі гривень) — на 20 тисяч рублів менше, ніж у сусідній Ростовській області.

За даними журналістів, Москва хоче збільшити доходи населення окупованої території Донбасу до показників Ростовської області 2019 року. Для цього Кремль і планує виділити 900 мільярдів рублів. Видатки на військове утримання «ДНР» та «ЛНР» фінансують окремо.

Читайте також: Через КПВВ без спостерігачів Росія зможе безконтрольно завозити в ОРДЛО зброю та техніку – Наєв

Як повідомлялося, 17-19 вересня відбулися вибори до Державної думи Російської Федерації. І якщо жителі окупованого Криму беруть участь у "виборчому процесі" РФ впродовж кілька років, то українців в ОРДЛО до "голосування" залучали вперше. Крім того, за списками керуючих партій Росії обиралися кандидати, в минулому пов'язані з терористичними угрупованнями «ДНР» та «ЛНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-