Всі контрснайперські групи перебувають на передовій – Залужний

Всі контрснайперські групи перебувають на передовій – Залужний

Відео
Укрінформ
Всі контрснайперські групи, які мають Збройні сили, зараз перебувають на передовій на сході України.

Про це повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний, передає Укрінформ.

«Всі контрснайперські групи, які в нас є, зараз є на передньому краї. Всі! ... Що стосується радарних комплексів контрснайперських, то ми таке питання розглядаємо. Але знову ж таки, буквально на минулому тижні ми це питання вивчали. І ті комплекси, принаймні, які ми розглядали, скажімо так, західного виробництва, знову ж таки вони нас не зовсім задовольняють. Тобто на сьогодні вести мову про масоване застосування радарних комплексів і оптичних контрснайперської боротьби, то ми мови такої не ведемо. Але все, що можна застосувати, усі гвинтівки, всі снайпери, всі тепловізори, які є, всі камери нічного бачення, які є, зараз працюють разом із ними, всі повністю», – сказав Залужний.

Читайте також: Залужний - про оновлення озброєння: 50% танків вже модернізовані

Головнокомандувач ЗСУ також запевнив, що українські військові можуть відкривати вогонь у відповідь на обстріли з боку бойовиків та російських гібридних військ на сході України. Він додав, що вогонь у відповідь – одна з причин, чому останнім часом кількість обстрілів із боку противника зменшилася.

«Як головнокомандувач ЗСУ кажу вам: немає жодної заборони! Командири мають застосовувати всі наявні сили і засоби, наявні методи, які в них є, для того, щоб зберегти життя та здоров’я своїх підлеглих», – заявив Залужний.

Читайте також: Україна купить ще чотири ударні безпілотники Bayraktar – Залужний

За словами головнокомандувача ЗСУ, рішення про відкриття вогню у відповідь ухвалюють командири на місці, і узгоджувати їх з командуванням у Києві їм не треба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-