ОБСЄ: Бойовики розмістили десятки одиниць військової техніки на сході України

ОБСЄ: Бойовики розмістили десятки одиниць військової техніки на сході України

Укрінформ
На непідконтрольних територіях Донецької та Луганської області бойовики розмістили заборонені "Гради", танки, гаубиці, БМП.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на звіт СММ ОБСЄ № 215/2021 за 14 вересня.

Повідомляється, що ОБСЄ зафіксувала 21 реактивну систему залпового вогню, розміщену в порушення ліній відведення в непідконтрольному уряду районі Луганської області. Йдеться про "Гради" (122 мм), які помітив патруль ОБСЄ в Хрустальному (колишній Красний Луч).

Також за лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння ОБСЄ помітила 47 танків на двох полігонах у непідконтрольних районах Луганської області. З них 24 танки невстановленого типу бойовики розмістили на полігоні поблизу н.п. Бугаївка. Там же де за даними повітряного спостереження також виявлені 66 бойових броньованих машин. Ще 23 танки бойовики розмістили на полігоні поблизу н.п. Круглик.

Читайте також: В українській стороні СЦКК пов’язують загострення на сході з навчаннями «Захід-2021»

Крім того, повідомляється, що ОБСЄ виявила ознаки військової присутності і присутності військового типу в зоні безпеки. Бойовики розмістили 2 бойові броньовані машини (БМП-1 і БМП-2) непідконтрольному уряду н.п. Довге (Луганщина).

Також на полігоні поблизу н.п. Бугаївка бойовики розмістили 24 буксирувальні та самохідні гаубиці.

Читайте також: Місії ОБСЄ передали ноту про обстріли, в яких загинули чотири та поранені 13 українських бійців

Як повідомлялося, 11 вересня в результаті обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил загинули, дев’ятеро дістали поранення, ще один – бойове травмування. 12 вересня внаслідок обстрілів загинуло двоє і були поранені троє українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-