В українській стороні СЦКК пов’язують загострення на сході з навчаннями «Захід-2021»

В українській стороні СЦКК пов’язують загострення на сході з навчаннями «Захід-2021»

Укрінформ
Причинами загострення в зоні проведення бойових дій на сході України можуть бути проведення спільних російсько-білоруських військових навчань "Захід-2021" та вибори до Держдуми РФ.

Таку думку висловив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) Олександр Апполонов в інтерв'ю телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

Як зазначається, 11-12 вересня в зоні проведення операції Об'єднаних сил внаслідок обстрілів незаконних збройних формувань загинули четверо українських військовослужбовців, більше 10 були поранені. Подібні масштабні обстріли востаннє фіксувалися п'ять років тому.

За словами Апполонова, одними з причин такого загострення можуть бути проведення спільних російсько-білоруських військових навчань "Захід-2021" та вибори до Держдуми РФ.

"На мою думку, це зумовлено початком активної фази стратегічних навчань "Захід-2021" і початком проведення виборів до Держдуми Росії із залученням цивільного населення, яке отримало паспорти Російської Федерації, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей", — зазначив Апполонов.

Читайте також: Окупанти тримають на передовій значну кількість снайперських пар - розвідка

Також у такий спосіб Росія може намагатися показати міць своїх НЗФ.

"Ще одним фактором, на мою думку, також є спроби показати людству міць своїх незаконних збройних формувань шляхом проведення деяких акцій гібридної війни. Це все супроводжується і застосуванням ЗМІ як Російської Федерації, так і інтернет-видань, які діють на окупованих територіях Донецької та Луганської областей", — додав керівник української делегації СЦКК.

За фактами обстрілів за два дні українська сторона направила до ОБСЄ 109 нот.

"Збройні сили залишають за собою право, в разі загрози життю і здоров'ю військовослужбовців, застосовувати адекватну зброю з відповідними наслідками", — додав Апполонов.

Як повідомлялося, 11 вересня в результаті обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил загинули, дев’ятеро дістали поранення, ще один – бойове травмування. 12 вересня внаслідок обстрілів загинули двоє і були поранені троє українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-