Залужний порівняв Росію з ІДІЛ: Джерело небезпеки для всього цивілізованого світу

Залужний порівняв Росію з ІДІЛ: Джерело небезпеки для всього цивілізованого світу

Укрінформ
Протягом останнього часу українські військові фіксують збільшення кількості та інтенсивності порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ.

Про це у Фейсбуку повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, передає Укрінформ.

«Тільки від початку вересня ворог обстріляв наші позиції 59 разів, з них 19 із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Унаслідок один захисник України загинув, 13 отримали поранення, ще 8 бойові травмування. Щиро співчуваю близьким і рідним загиблого», - написав Залужний.

Він наголосив, що на обстріли противника військовослужбовці Об’єднаних сил дають адекватну відповідь. За даними української розвідки, втрати ворога - 6 убитих і 12 поранених.

Читайте також: Залужний: Загроза провокацій РФ на кордоні зросла, найбільша небезпека — в зоні ООС

«Ситуація в районі проведення ООС залишається під нашим повним контролем. Ворожі провокації є інструментом політичного тиску. Ми, як люди військові, на них не піддаємось. Натомість постійно готуємося до відбиття різних загроз, у тому числі й загрози повномасштабного вторгнення. Високий рівень наших бойових спроможностей поряд із готовністю суспільства до спротиву є гарантією стримування агресора і безпеки країни», - зазначив головнокомандувач ЗСУ.

За його словами, Російська Федерація, подібно до Аль-Каїди, ІДІЛ, Талібану, залишається джерелом небезпеки для всього цивілізованого світу.

Читайте також: Залужний: «Об’єднані зусилля» є відповіддю на російські навчання «Захід-2021»

«Прикро, що сьогодні, у 20-ту річницю вшанування жертв терористичних нападів 11 вересня, Україна продовжує втрачати своїх захисників від рук терористів російських», - додав Залужний.

Як повідомлялося, 11 вересня зафіксовано десять порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Внаслідок обстрілів один український військовослужбовець загинув, ще десятеро дістали поранення і травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-