Наєв заявив про відсутність загрози масштабного наступу РФ

Наєв заявив про відсутність загрози масштабного наступу РФ

Укрінформ
Керівництво ЗСУ не спостерігає ознак можливого широкомасштабного наступу з боку Російської Федерації на тлі навчань «Захід-2021», але розвідка уважно відстежує ситуацію.

Про це в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

«Імовірність загрози широкомасштабного наступу Збройних сил Російської Федерації є у нас з 2014 року. Відповідно, ми готуємося і відпрацьовуємо плани. Це звичайна військова практика, це роблять в усіх державах світу», - розповів Наєв.

Стосовно російсько-білоруських навчань «Захід-2021», він зазначив: «Нам відома кількість цих військ, і на даний час безпосередньої загрози, зокрема створення ударних угруповань, відповідних підготовчих заходів щодо агресії стосовно України, не видно».

Читайте також: Україна дуже уважно стежить за навчаннями «Захід-2021» - Кулеба

Але, за словами Наєва, ситуація динамічна, тож українські розвідувальні органи її відслідковують. «І ми знаємо - коли, що і які адекватні заходи зробити», - наголосив командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці Росії та Білорусі 10 вересня почали практичні дії на спільних стратегічних навчаннях «Захід-2021».

Вони проводяться на дев'яти полігонах у РФ і в акваторії Балтійського моря, а також на п'яти полігонах у Білорусі. У навчаннях беруть участь близько 200 тис. військовослужбовців, більш як 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі понад 290 танків, а також до 15 кораблів.

Читайте також: Маневри Захід-2021 плюс Поглинання-2023 без шансу на маневр

При цьому російське військове керівництво стверджує, що максимальна кількість залученого особового складу військових частин під єдиним оперативним командуванням, які підпадають під дію Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри й безпеки, на території РФ не перевищить 6400 осіб.

Навчання «Захід-2021» триватимуть до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-