Місія ОБСЄ виявила військову техніку окупантів за лінією відведення – де і скільки

Місія ОБСЄ виявила військову техніку окупантів за лінією відведення – де і скільки

Укрінформ
Українська сторона СЦКК повідомляє, що спостерігачі ОБСЄ зафіксували на тимчасово окупованій території Донецької області 24 одиниці озброєння і техніки, розміщені з порушенням лінії відведення.

Такі дані оприлюднені у щоденному звіті №209/2021 від 7 вересня 2021 року, передає Укрінформ з посиланням на сторінку пресслужби ОС у Фейсбуці.

Зокрема, поблизу Новоселівки спостерігачі ОБСЄ зафіксували 13 танків T-72, 3 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм), 7 одиниць бойових машин піхоти (БМП-1), розміщені з порушенням лінії відведення.

Крім того, на території об’єкту поблизу житлового району в Дебальцевому виявлено бронетранспортер типу МТ-ЛБ.

“Зазначенні порушення можуть свідчити про підготовку російсько-окупаційних військ РФ та їх найманців до ведення активних бойових дій”, - наголошує українська сторона СЦКК.

Читайте також: ОБСЄ нарахувала понад 200 порушень режиму «тиші» на Сході України

Як зазначається, місія також фіксує факти систематичного перешкоджання своїй діяльності на окупованих територіях. Зокрема, на блокпосту найманців поблизу Нової Мар’ївки окупанти не пропустили патруль місії, який рухався на південь, до н. п. Шевченко. А на блокпосту поблизу н. п. Заїченко озброєні члени незаконних збройних формувань не пропустили патруль місії, що рухався на південний захід, до н. п. Пікузи.

"Факти перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчать про намагання збройних формувань РФ приховати від міжнародних спостерігачів свої порушення та спрямувати їх на дестабілізацію обстановки", - заявляють в СЦКК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-