ОБСЄ нарахувала понад 200 порушень режиму «тиші» на сході України

ОБСЄ нарахувала понад 200 порушень режиму «тиші» на сході України

Укрінформ
Місія ОБСЄ зафіксувала понад 200 порушень режиму припинення вогню та бачила озброєння і військову техніку окупантів, розміщену з порушеннями ліній відведення або ж у заборонених місцях.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на щоденний звіт №200/2021 СММ ОБСЄ.

У Донецькій області СММ зафіксувала 87 порушень режиму припинення вогню, зокрема 28 вибухів, на Луганщині 155 таких порушень (51 вибух). За попередній звітний період у цих областях зафіксували 12 та 107 порушень відповідно.

Окрім цього, Місія зафіксувала 20 гаубиць, 8 танків і 6 реактивних систем залпового вогню, розміщених з  порушенням ліній відведення в непідконтрольних урядові районах Донецької області, у тому числі на двох полігонах і у трьох житлових кварталах.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала на окупованому сході України 102 одиниці озброєння, розміщені з порушеннями

За лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння Місія зафіксувала 6 танків, 2 зенітні ракетні комплекси та 1 міномет на аеродромі та в житловому кварталі в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей.

Також на непідконтрольній Донеччині спостерігачі бачили 18 бойових броньованих машин, зокрема 16 на полігоні, у зоні, де розміщення важкого озброєння та військової техніки заборонене.

Читайте також: Окупанти стріляли з гранатометів біля Новомихайлівки, загинув український боєць

І вже традиційно свободу пересування Місії окупанти й далі обмежували, зокрема в місці розміщення відведеного важкого озброєння та в постійному місці зберігання озброєння, на блокпості збройних формувань, а також у двох пунктах пропуску на кордоні в непідконтрольних урядові районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-