Окупанти закладають заборонені міни біля лінії зіткнення - розвідка

Окупанти закладають заборонені міни біля лінії зіткнення - розвідка

Відео
Укрінформ
Російські найманці мінують місцевість неподалік лінії розмежування забороненими міжнародними конвенціями протипіхотними мінами ПОМ-2, ЕМН-2, МОН, ОЗМ-72.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу повідомила речниця Міноборони Юлія Шевченко з посиланням на інформацію Головного управління розвідки МО.

Читайте також: Українські розвідники відзначають професійне свято

«Російські окупаційні війська продовжують нарощувати інженерно-фортифікаційне обладнання передових позицій та здійснювати мінування місцевості, включно з ділянками території у тилових районах неподалік від лінії зіткнення. Противник встановлює мінно-вибухові загородження з використанням протитанкових мін і заборонених міжнародними Конвенціями протипіхотних ПОМ-2, ЕМН-2, МОН, ОЗМ-72. Зазначені дії окупантів створюють додаткову небезпеку для цивільного населення», - наголосила Шевченко.

За словами речниці, інтенсивне мінування місцевості призводить до втрат серед особового складу підрозділів російських окупаційних військ. Такі випадки ворог намагається приховати і використати інформацію про факти загибелі особового складу на власних мінно-вибухових загородженнях для дискредитації Об’єднаних сил.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби, 6 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Бойових втрат серед українських захисників не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-